صعود تیم کوهنوردی تربیت بدنی دانشگاه به قله ۴۸۱۱ متری سبلان در تاریخ ۹۶/۶/۸

۱۲ شهریور ۱۳۹۶ | ۰۸:۳۱ کد خبر : ۳۴۵۲ اخبار
صعود تیم کوهنوردی تربیت بدنی دانشگاه به قله ۴۸۱۱ متری سبلان در تاریخ ۹۶/۶/۸

تیم کوهنوردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن با همکاری تربیت بدنی دانشگاه موفق به صعود به قله سبلان در تاریخ های 96/6/6 الی 96/6/9شدند.سرپرستی این تیم با جناب آقای عظیم امجدی و به مربیگری جناب آقای صالح نیا بوده است.نفرات شرکت کننده در این صعود به شرح ذیل می باشند:

آقایان:کورش حنیفی(مدیر امور ورزشی)-محمد آقامیرزایی-احمد نورمحمدی-کامران صبوریان-داریوش بهادری-علی براری-حسین محمدی-بهزاد خان محمدی-مهدی حسین رحیمی-یعقوب قربانی-حسین زارع.

کوه سبلان در ۳۵ کیلومتری غرب شهر اردبیل و ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان مشگین‌شهر واقع است. از لحاظ تقسیمات اداری استان اردبیل، این کوه در مرز بین بخش مرکزی شهرستان اردبیل و بخش لاهرود شهرستان مشگین‌شهر واقع می‌باشد. این کوه در طول جغرافیایی ۴۷ درجه و ۵۰ دقیقه شرقی و عرض جغرافیایی ۳۸ درجه و ۱۷ دقیقه شمالی قرار گرفته‌است. برای این کوه عظیم ۶۰ کیلومتر طول و ۴۵ کیلومتر پهنا تخمین می‌زنند و سطحی که به وسیله آن در آذربایجان قرار گرفته نزدیک به ۶۰۰۰ کیلومتر مربع است.

کوهستان سبلان به طور کلی سه قله معروف دارد، قله بزرگ آن به سلطان مشهور است و دو قله دیگر آن به هرم و کسری مشهورند. کوه سبلان از مجموعه‌ای از ارتفاعات متعدد تشکیل شده که به موازات ارسباران ولی اندکی در شرق آن کشیده شده‌است. امتداد آن شرقی–غربی است و از شرق و شمال و جنوب کوهی به نام قوشه داغ آنرا به رشته کوه ارسباران متصل می‌کند. در جنوب آن کوه بزقوش، که از سمت جنوب غربی به کوهستان سهند مربوط است، کشیده شده‌است.

قسمت شرقی کوه سبلان به قله آتشفشان سبلان که در بلندای ۴۸۱۱ متری قرار دارد، منتهی می‌شود. تمام قله‌های سبلان در همهٔ ایام سال پوشیده از یخ و برف‌های دائمی هستند.

در جبهه غربی قله سلطان و در کنار جان‌پناه، سنگی به شکل عقاب قراردارد که در طول زمان به نماد سبلان تبدیل شده‌است. این قطعه سنگ به شکل عقابی است که نشسته و سر را به سوی شرق چرخانده‌است. در مسیر صعود از یال شرقی (پناهگاه) سنگهایی به شکل روباه، کبوتر کاکلی و شاه و ملکه وجود دارد که در مسیر پرچم‌های راهنما وجود دارند